Sepeti kapat

Favori sepeti

  • Liste boş
Tagasi korvi

Fiyat Talep Formu

İlçe, kasaba, kasaba veya köy

Kütük Profilleri


Duvarlarda kullanılacak metaryallerin seçimi; kullanım amacı, binanın projelendirilmesi ve binanın gelecekteki kullanımına göre belirlenmelidir. www.ritsuturkiye.com sitemizde yer alan çoğu model hem oval yekpare hemde köşeli kütükler ile üretilebilmektedir. Küçük bahçe evleri ve saunalar daha ince kütüklerden üretilebilir. Burada et kalınlığını maksimum 88 mm ye kadar genişletiyoruz. Daha kalın kütük duvarlar tabiki çok daha üst seviyede yalıtım sağlamaktadır.

 

Rıtsu aşağıdaki profil ölçülerinde üretim yapmaktadır :

 

Yazlık kulübeler ve saunalar genelde daha ince kütüklerden üretilmektedir. Bunların kalınlığı 88 ile 114 mm arasında olabiliyor. Bazı müşterilerimiz ise 170 mm yuvarlak kütükleri tercih edebiliyor. Bahçe evleri genellikle 70 mm (bazen 88mm ) kurutulmuş köknar ağaçlarından üretilmektedir.

Kütük evlerin kütük parçaları yuvarlak kütükler ve köşeli kütüklerden üretilmektedir. Köşelerde uygulanan bini yerleri laminasyonlu çam ağacından 114 mm veya 202 mm olarak üretilir. Yapılarımızda farklı kalınlıkta kütükler kullanılabilmektedir. Örneğin 202 mm lik dış duvarlar içeride ki 114 mm duvarlarla birleştirilebilir. Oval ahşap kütükler genellikle doğal çamdan üretilir. Kalınlıkları ise 190, 210 veya 230 mm dir.

Oval kütükler daima çam ağacından üretilir. Köşeli kütükler ise köknar veya çam ağacından üretilebilir. Dış duvarlar çevre durumuna göre izole edilebilir yada oval olarak bırakılabilir. Üretimde kullanılan tüm ürünlerimiz fırınlanmaktadır.

 

KÖŞELİ KÜTÜK PROFİLİ

Oval kütük ev üretiminde sadece en yüksek kalitede ahşap kullanıyoruz. Kullanacağımız kütükleri özellikle seçiyoruz ve Kuzey Finlandiya’dan ithal ediyoruz. Böylelikle sizlere en yüksek kaliteyi ve standardı sunabiliyoruz.

  1. Lameller kütüklerden uzunlamasına ayrılır ve birbirine yapıştırılır. Bu süreçte budaklar dışa yönlendirilir. Böylelikle yıllar sonra bile gerçekleşebilecek çatlamalar dahi engellenmiş olur.
  2. Dikine kesilmiş parçalar ağacın sağlamlığını ve mukavemetinı arttırır. Ağacın ileride dönmesini engeller. Böylelikle hava kaçaklarına engel oluruz. Yalıtım şeritleri bini yerlerinin üzerine getirilerek ısı kaçaklarını engelliyoruz.
  3. Ağacın meyilli kısımlarını ağaç eğim sistemimiz ile düzleştiriyoruz. Böylelikle eğrilikler dışarıdan gözükmüyor. Kütükler daha sağlam hale geliyor ve bükülmüyor. Bu sistem kütüklerin arasından içeriye hava ve rutubet sızmasını engelliyor.
  4. Dışarıdan gözüken bindirme sistemi yapıya eklemli bir görüntü vermektedir. Dış cepheye gelebilecek yağmur suyunun hızla bertaraf olması bu sistemle sağlanmaktadır.
  5. Oval kütük genişliği yapının ömrünü ve ısı yalıtımını etkilemektedir. Evin dış duvarları ne kadar kalın olur ise yalıtım ve sağlamlıkta aynı derecede artmaktadır.
  6. Orta uzunluktaki dikey kesim ve en üstte ve en altta bırakılan hava kesecikleri kurulumdan sonraki çalışmayı ve ahşap yapının karekteristik özelliklerini sürdürmesini sağlayacaktır.

 

  • Montaj sırasında duvarların içinde gizli kamalar ve köşelerde ince çıtalar kullanıyoruz. Bunlar yapının sağlamlığını arttırıyor.
  • Çıkıntı olan kısımların sonlarını 45 derece açı vererek kesiyoruz. Çatı kenarları ise verilecek eğime göre testereleniyor.
  • Daha büyük modellerde çatı kirişleri oval ahşap kazıklar ile desteklenmektedir.
  • Hazırlanmış kütükler montaja hazır olarak teslim edilir. Tüm boat, tesisat, anahtar, eletrik kablosu fabrikada yerleri açılmış olarak teslim edilir.
  • Kütükler son şekillerini aldıktan sonra emprenye edilir

 

Oval Kütük Profili

Ritsu’nun kendine has oval kütük modelleri dünyaca tanınmakta ve tüm dünya müşterilerimiz tarafından tanınmaktadır.

  1. Fırınlanmış kütük istenilen ölçeklerde kalibre edilirken budaklar hesaba katılmaktadır. Bu method sayesinde ağacın düzlüğü garantilenir ve ilerideki muhtemel form bozuklukları ve çarpılmalar engellenmiş olur.
  2. Kenarlardaki kütük olukları eklemlere ekstra baskı yapmakta ve kütüklerin duvarlara çok daha sıkı tutunmasını sağlamaktadır. Bu istenmeyen hava kaçaklarını ve yoğuşmaları engeller böylelikle yapının çok daha iyi bir yalıtımı olur.
  3. İç oluk çanakları evin ağırlığına göre değişecek şekilde alt oluklara kilitlenir. Böylelikle üç tane hava geçirmez kesecik oluşturulur. Bu olukların örtüştürülmesi evin yalıtımı için üretim sürecindeki en önemli faktördür.
  4. İç kenarlar oluklara tam oturmalıdır.
  5. Kütük kendisi için belirlenen sınırlarda çalışmalıdır. Böylelikle kütüklerin oluk sınırları korunmuş olur.
  6. Oluğun içerisinde, iç ve dış parçaların arasına konulan yalıtım malzemeleri hava akışını keser.
  7. Oluk profiline eklenti olarak, kütük çapı ve genişliğide yalıtım katsayısını etkiler.

 

  • Gizli kamalar duvarları sabitler, buda duvarı bir arada tutar. Bini çıtaları duvarların köşelerinde kullanılır.
  • Köşe zıvanalarında daima vatka olukları kullanılır, böylelikle köşelerdede ileri derecede yalıtım sağlanmış olur. Dekoratif köşeler vatka oluksuz üretilmektedir.
  • Dikey sütunlar yatay duvar kütükleri ile örtüştürülebilmek için profillenir.
  • Oval kütükler çatılarda uzunlamasına oluklu şekilde sütun olarak kullanılmazlar. Dolayısıyla olukları kapatmaya çalışmak gerekmez.
  • Elektirik anahtarı, radyatör, soket, pencere pervazları gibi kırımları daha düz bir zemine monte edebilmek adına oval kütükleri düzleştirebiliriz.
  • İşlenmiş kütüklerin keskin kenarlarını paketleme süreçlerinde dahi korumak zorundayız taki tüm montaj işlemleri tamamlanana kadar.
  • İşlenmiş kütüklerin montajının yapılabilmesi için: elektrik hattı için tüm delme işlemleri, tim dubel delikleri, boat delikleri ve diğer işlem alanları, tüm kesikler paketlenmeden önce emprenye edilir. Pencere ve kapı yerleri ilgili ölçülere göre hazırlanır.

Bir sürü üretim çözümlerimiz binalara ekstra dekorasyon değeri katmaktadır. Aynı zamanda teknolojimiz inşaa sürecimizi kolaylaştırmakta ve hızlandırmaktadır.